Районна избирателна комисия Стара Загора


РЕШЕНИЕ
№ 54-НС
Стара Загора, 07.05.2024

ОТНОСНО: Процедура за определяне чрез жребий на реда за представяне в диспутите по регионалния център на БНР – Радио Стара Загора на регистрираните в ЦИК партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидатски листи за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

На основание на 70, ал.4 във връзка с чл. 196, ал.3  от ИК, РИК Стара Загора

 

Р Е Ш И :

 

Регламентира следната процедура за теглене чрез жребий на реда за представяне в диспутите по регионалния център на БНР – Радио Стара Загора на регистрираните в ЦИК партии и коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидатски листи за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. в 27-ми изборен район – Старозагорски:

 

  1. Жребият се води от председателя на РИК. При негово отсъствие жребият се провежда от заместник-председателя или от секретаря.

 

  1. В една кутия се поставят еднакви по размер пликове, всеки от които съдържа име на присъстващ член на РИК, и без плик – с името на провеждащия жребия. Кутията се обозначава с надпис: „РИК“.

 

  1. В друга кутия се поставят еднакви по размер пликове, всеки от които съдържа наименованието на партия или коалиция и независим кандидат регистрирани в ЦИК за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

 

Наименованията на партиите и коалициите се изписват съгласно решението на ЦИК за регистрация в частта относно наименованието за изписване в бюлетината и посочени като информация на интернет страницата на ЦИК.

Кутията се обозначава с надпис: „ПАРТИИ, КОАЛИЦИИ И НЕЗАВИСИМИ КАНДИДАТИ“.

 

  1. Водещият жребия изтегля плик от първата кутия и обявява името на член на РИК, който ще пристъпи към последователно теглене на пликове от втората кутия.

 

  1. Определеният чрез жребия член на РИК изтегля от втората кутия с надпис „ПАРТИИ, КОАЛИЦИИ И НЕЗАВИСИМИ КАНДИДАТИ“ последователно по един плик до изчерпването им.

 

  1. Поредността на изтеглените пликове определя последователността на изявата на партията, коалицията и независимия кандидат в диспутите по регионалния център на БНР – Радио Стара Загора за съответния вид избор. Партиите, коалициите и независимите кандидати, които не са регистрирани за съответния вид избор не участват в диспутите за този вид избор.

 

  1. Тегленето на жребия се извършва публично и на него могат да присъстват представители на партиите и коалициите, регистрираните от тях кандидати, представители на регионалните радио- и телевизионни центрове на БНР и на БНТ и представители на средствата за масово осведомяване.

 

  1. Резултатът от проведения жребий се обявява с решение на РИК по реда на чл. 72, ал. 2 от ИК.

 

  1. Тегленето на жребия ще се проведе на 08.05.2024 г. от 12:30 ч. в зала 2 в сградата на Областна администрация Стара Загора.

 

Настоящото решение е обявено по реда на чл.72, ал.2 от ИК и същото може да се обжалва в тридневен срок от обявяването му пред ЦИК.

Председател: Теодора Иванова Крумова

Секретар: Междну Бехчет Халид

* Публикувано на 07.05.2024 в 18:55 часа

Календар

Решения

  • № 77-ЕП/НС / 17.05.2024

    относно: Замяна на председатели, зам.-председатели, секретари и членове на СИК на територията на Община Гълъбово.

  • № 76-ЕП/НС / 17.05.2024

    относно: Замяна на председатели, зам.-председатели, секретари и членове на СИК на територията на Община Стара Загора.

  • № 75-ЕП/НС / 17.05.2024

    относно: Утвърждаване и оповестяване на мерки, позволяващи на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването да гласуват в изборния ден на територията на Община Казанлък в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

всички решения