Районна избирателна комисия Стара Загора


РЕШЕНИЕ
№ 24 - ЕП
Стара Загора, 23.04.2019

ОТНОСНО: Определяне на помещения за приемане на СИК в изборния ден във връзка с произвеждането на изборите за членове на Европейски от Република България на 26 май 2019г.; определяне на помещения за настаняване на изчислителния пункт на преброителя; определяне на маршрутите за движение на представителите на СИК при предаване на протоколите на СИК в РИК.

На основание чл. 70, ал.4 във връзка с чл.72, ал.1, т.1 от Изборния кодекс, РИК Стара Загора

 

Р Е Ш И:

За произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019г. на територията на Община Стара Загора, на РИК Стара Загора е необходимо да бъдат предоставени за ползване следните помещения:

  1. Фоайе, находящо се на ет.1 в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, гр. Стара Загора, бул. „Руски“ № 44, където да бъдат създадени необходимите условия за престоя на членовете на СИК, които предават протоколите в Районна избирателна комисия.
  2. Зала „Захарий Княжески“, находяща се в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, гр. Стара Загора, бул. „Руски“ № 44, ведно със сервизните помещения към нея. В залата ще бъдат настанени изчислителния пункт на преброителя – 17 броя работни места – оператори, 1 бр. отговорник; 1 бр. системен администратор и 1 бр. оператор за потвърждаване на разписки; членовете на РИК – 16 броя работни места и места за настаняване застъпници, наблюдатели, представители на политически партии, представители на СМО и др. В залата да бъде осигурен достъп до интернет мрежа.
  3. РИК определя следния маршрут за движение на представителите на СИК при приемането на протоколите на СИК на 26.05.2019г. и 27.05.2019г.: вход - централен вход на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ /от тунела на бул. „Руски“ – партер/, настаняване във фоайе, находящо се на ет.1. Влизане в изчислителния пункт от южната част (южен вход) на залата. Напускане на изчислителния пункт от северния вход на залата. Напускане на сградата на Регионална библиотека през централен вход. Чувалите с бюлетините, канцеларски материали и копирните устройства ще се предават в административната сграда на съответната община.

 

Горното решение да се изпрати за сведение и изпълнение на Кмета на Община Стара Загора, Областния управител на област Стара Загора, Директора на ОД на МВР Стара Загора, до Директора на ИО – клон Стара Загора и до Директора на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Настоящото решение е обявено по реда на чл. 72, ал.2 от ИК и същото може да се обжалва в тридневен срок от обявяването му пред ЦИК.

Председател: Теодора Иванова Крумова

Секретар: Междну Бехчет Халид

* Публикувано на 23.04.2019 в 17:23 часа

Календар

Решения

  • № 167-4 - ЕП / 27.05.2019

    относно: Потвърждаване на разписка от проверка на протокол на СИК с неудовлетворени контроли

  • № 167-3 - ЕП / 27.05.2019

    относно: Определяне на член на РИК за получаване на сгрешен протокол и предаване на нов формуляр на протокол за установяване на резултатите от гласуването за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

  • № 167-2 / 27.05.2019

    относно: Определяне на член на РИК за получаване на сгрешен протокол и предаване на нов формуляр на протокол за установяване на резултатите от гласуването за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

всички решения